cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

programs


vvv

55

Τι είναι; Είναι ένα άχρωμο μείγμα αέριων (Ν2Ο/ Ο2)με ελαφρά γλυκιά μυρωδιά. είναι γνωστό και ως αέριο του γέλιου. Χρησιμοποιείτε συχνά σε παιδιά που είναι ήπια ή μέτρια αγχώδη. Απαλύνει τους φόβους τους έτσι ώστε να μπορούν να χαλαρώσουν. Αυτό τα βοηθά να λάβουν την θεραπεία τους με ένα άνετο και ασφαλή τρόπο.

Πως λειτουργεί; Το πρωτοξείδιο του αζώτου αναμιγνύεται με οξυγόνο και παροχετεύεται μέσω μιας μάσκας πάνω από την μύτη. Θα ζητηθεί από το παιδί σας να αναπνεύσει από την μύτη και όχι από το στόμα. Όταν το αέριο αρχίζει να δρα, το παιδί συνήθως γίνεται λιγότερο αγχώδες και νευρικό. Όταν κλείσουμε το αέριο οι επιδράσεις του σύντομα εξασθενούν. θα δώσουμε οξυγόνο στο παιδί σας για μερικά λεπτά μετά την θεραπεία. Αυτό βοηθάει το σώμα να ξεφορτωθεί οποιοδήποτε υπόλειμμα του αερίου

Είναι ασφαλές; Είναι απόλυτα ασφαλές για υγιή παιδιά. Αντενδείκνυται μόνο σε χρόνιες αποφρακτικές πνευμονικές παθήσεις, σε ψυχολογικές διαταραχές, και σε άτομα που δεν μπορούν να αναπνεύσουν με την μάσκα (είτε λόγο φοβίας είτε λόγο ανικανότητας), σε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 Σε νευρομυικές ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, σε καρκινοπαθείς που κάνουν χημειοθεραπεία με φάρμακα τύπου BLEOMYCIN και στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πως νιώθει; Το παιδί θα είναι ξύπνιο κατά την διάρκεια της θεραπείας και θα επικοινωνεί με την παιδοδοντίατρο, αλλά θα νιώθει πιο χαλαρό και ευδιάθετο κάνοντας έτσι την εμπειρία λιγότερο δύσκολη.

Είναι για όλους; Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και γι αυτό η αντίδραση του στην χορήγηση του αερίου είναι μοναδική. Συνδυάζεται με άλλες μεθόδους προσέγγισης έτσι ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παιδιά πολύ μικρής ηλικίας 2-3 ετών που είναι αδύνατον να συνεργαστούν, έχει παρατηρηθεί πως δεν είναι αποτελεσματικό. Μερικές φορές το παιδί σας μπορεί να αρνηθεί να φορέσει την μάσκα. Το πρωτοξείδιο του αζώτου μπορεί να μην είναι η κατάλληλη θεραπεία.

Τι πρέπει να κάνω πριν; Το πρωτοξείδιο του αζώτου μπορεί να κάνει κάποια παιδιά να νιώσουν αναγούλα. Πριν την επίσκεψη για θεραπεία με το πρωτοξείδιο του αζώτου, είναι καλύτερα το παιδί να φάει μόνο υγρά ή ένα ελαφρύ γεύμα μερικές ώρες πριν. Επίσης εάν το παιδί σας είναι κρυολογημένο, η μύτη του είναι κλειστή και δυσκολεύεται να αναπνεύσει από την μύτη την ημέρα της θεραπείας τότε το πρωτοξείδιο του αζώτου θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό.